zaterdag 12 november 2011

Pasta met tonijn

Geen tijd gehad om boodschappen te doen of vergeten iets uit de vriezer te halen? Als je een paar blikjes tonijn in huis en pasta hebt kom je al een heel eind!

Pasta met tonijnsaus: (voor 2 hele royale porties)
- 2 pakken verse pasta van 250 gram (of droge pasta maar verse is lekkerder, zeker de tagliatelli van Mercadona)
- 400 gram tonijn uit blik - tonijn op water
- klein gesnipperd uitje
- 1 visbouillon tablet
- kookroom
- scheutje witte wijn
- 2 rijpe tomaten in kleine stukjes gesneden
- zout, peper en pikante paprikapoeder
- optioneel: tabasco



Laat de tonijn goed uitlekken.
Breng water aan de kook en voeg 350ml water toe aan de visbouillon tablet.

In een hapjespan fruit je het uitje zachtjes in olijfolie en voeg dan de tonijn toe. Laat dit even op laag vuur sudderen. Doe de stukjes tomaten erbij en de pikante paprikapoeder, laat dit nog even garen voordat je de visbouillon eraan toe voegt. Zet het vuur hoger, roer de bouillon goed door en voeg dan een scheut wijn en een scheut kookroom toe.  Proef even of de saus voldoende gekruid is, anders mag er nog wat peper bij. Wil je de saus iets pittiger maken dan kun je ook nog 3 druppels tabasco toevoegen.
Laat de tonijnsaus op matig vuur pruttelen, ongeveer 15/20 minuten want de alcohol van de wijn moet goed verdampen, anders wordt de saus zurig.

Breng in een grote pan het water aan de kook en doe de pasta in het kokende water. Kook de pasta 1 minuut minder dan op de verpakking staat! Giet de pasta af, laat er snel een beetje koud water overheen stromen en giet nogmaals goed af. Doe in delen de pasta bij de tonijnsaus en roer alles goed door. Laat dit nog een minuut of 3-4 staan en je kunt eten! Je kunt ter garnering nog wat oregano erover strooien.

Heb je toevallig nog een paar garnalen of wellicht een stukje vis liggen? Dat is een lekkere aanvulling op de tonijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten