zondag 20 november 2011

Gevulde perziken

Dit is een heel makkelijk toetje om te maken en klaar in een paar minuten. Het staat op onze menukaart en de gasten vinden het heerlijk.

Je hebt nodig:
850 gr perziken, vers of uit blik
25 gr boter
1 eiwit
55 gr fijne suiker
25 gr gemalen amandelen
2 eetlepels sinaasappellikeur
25 gr stukjes amandelen of gemengde noten

Snij de perziken door de helft en leg ze in een ondiepe ovenschaal.
Boter smelten en over de perzikenhelften gieten.
Even 5 minuten onder een voorverwarmde ovengril.
De perziken omdraaien en met boter insmeren.
Weer even 5 minuten onder de voorverwarmde ovengril.
Ondertussen eiwit stijfkloppen met de suiker.
Voorzichtig de likeur en amandelen door het eiwit scheppen.
Het mengsel in de perzikenhelften leggen met de stukjes amandel of gemengde noten er bovenop.
Weer terug onder de ovengril totdat het eiwit lichtbruin is.

Natuurlijk kun je ook ander fruit nemen zoals abrikozen of peren. En i.p.v. amandelen kan je ook andere noten gebruiken, bijvoorbeeld hazelnoten of walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten