donderdag 20 oktober 2011

Spagetti met tomaat en pesto

Simpele pasta maar heel lekker!



Voor 2 personen als hoofdgerecht:
- 1/2 pak spagetti fino
- pesto
- olijfolie
- peper/zout
- hele kleine ui, gesnipperd
- pardano (of parmezaanse) kaas, geraspt of met de kaasschaaf in krullen gesneden
- verse kruiden, bij voorkeur basilicum en/of hierba buena, salie en wat munt - fijn gesneden
- kruidenbouillon tablet
- 4 rijpe tomaten, in kleine stukjes gesneden
- 1/3 zak gemengde sla (ik heb brotes tiernos gebruikt)

Breng in een pan water met wat zout en de kruidenbouillon tablet aan de kook.
Doe de stukjes tomaat in een kom, voeg olijfolie, flink wat peper en zout toe, de helft van de gesnipperde ui, de gesneden kruiden en ook ongeveer 1/3 van de kaas. Kneus de tomaten met een houten lepel zodat alle aromas goed kunnen vermengen.

Kook de spagetti volgens de verpakkking.
In een hapjespan fruit je de andere helft van de ui in olijfolie en voeg 3 flinke eetlepels pesto toe en een beetje kookvocht van de spagetti, laat dit op een matig vuur even pruttelen.
Giet de spagetti af en voeg de spagetti toe aan de pestosaus, roer dit door, vervolgens de sla erbij en  goed mengen.
Doe de pasta op 2 borden, de tomaten erop en garneren met de rest van de kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten