vrijdag 14 oktober 2011

Mercado Central Málaga



Gisteren zijn Ibolja en ik eindelijk toegekomen aan ons dagje shoppen in Málaga.  Natuurlijk begon ons tripje als 'foodies' bij de Mercado Central Málaga, gesitueerd in de Calle Atarazanas 10 .

Dit is een mooi neo-Moors gebouw (nabij Corte Inglés) waar maandag tot en met zaterdag - van 08u tot 14u -  verse producten worden aangeboden. Zoals Ibolja me al beloofd had is het inderdaad kwijlen als je daar rondloopt!  De markt is opgedeeld in drie secties: vis, groenten/fruit/olijven&noten en de vlees/kaas afdeling.
Parkeren kan in de diverse parkeergarages rondom El Corte Inglés.




De meeste producten zijn erg goedkoop als je vergelijkt met supermarkten e.d. maar het loont ook de moeite om de prijzen van de kramen onderling te vergelijken. Bij diverse kramen mag je ook vanalles proeven.
We zijn bepakt en bezakt daar uiteindelijk weggeraakt - uiteraard stonden twee koelboxen klaar in de auto - en ik ben erg benieuwd naar de producten die ik heb gekocht, zoals kleine berenjas in het zuur, hele pittige olijven, geitenkaas gerijpt in rozemarijn die in brandy geweekt is, prachtige verse tonijn en ook diverse aparte broodsoorten. Ook voor Ibolja en Rob, geniet van al het lekkers!

Onderstaand een impressie, we kunnen het iedereen aanraden om de markt te bezoeken.

















Er zijn ook veel speciale Hollandse kazen te koop!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten