vrijdag 2 september 2011

Vijgen met geitenkaas en serranoham


Je hebt nodig:
Rijpe verse vijgen, zoveel je maar wilt
Geitenkaas, een pittige variant
Serranoham, in plakken
Olijfolie
Honing
Rucola of veldsla, welke je maar lekker vindt

Een bakblik of ovenschaal invetten met olijfolie.
Het kapje met steeltje van de verse vijgen afsnijden.
De vijg kruiselings insnijden zodat het als een bloem open gaat.
In het midden een stukje geitenkaas leggen.
De ham kun je om de vijg wikkelen maar ook met de kaas in het midden stoppen.
Een beetje honing en olijfolie erover sprenkelen.
In de oven op 200 graden.
Na circa 10 minuten is de kaas gesmolten en zijn ze klaar om op de sla te leggen.

Proef hoe heerlijk de zachte zoete vijg samen gaat met de pittige kaas en zoute ham.

2 opmerkingen:

  1. rauwe ham met rauwe rijpe verse vijgen zijn samen ook heerlijk. ik vind die combinatie zelfs lekkerder dan rauwe ham met meloen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ook lekker is een keer te proberen is wat verse fijngehakte rozemarijn door de pittige geitenkaas te roeren en dat in de vijgen doen voor de afwisseling. Groeten, Leonne uit Saifores

    BeantwoordenVerwijderen