donderdag 1 september 2011

Lemon Pie


Dit recept hebben we van Erica van Casa El Naranjo gekregen.
Het is een heerlijk frisse taart, probeer het maar eens uit.
Je hebt nodig:
250 gram zoete biscuits (digestive zijn het lekkerst)
100 gram ongezouten boter gesmolten
75 gram maizena
330 gram fijne suiker (ik gebruik 240 gram)
125 limoensap
300 ml water
60 gram ongezouten boter, extra
4 eieren, gesplitst
2 theelepels fijn geraspte limoenschil

  1. Vet een vlaaivorm (24 cm) met losse bodem in
  2. Maal de biscuit fijn met een keukenmachine tot het de structuur van fijn broodkruim heeft, voeg de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar  ( als het niet plakkerig genoeg lijkt doe ik er iets meer boter bij)
  3. Druk het biscuit mengsel gelijkmatig over de bodem en tot op een hoogte van 2 cm langs de rand. Zet de bodem in de koelkast.
  4. Meng in een middelgrote steelpan de maizena en 1/3 van de suiker. Roer er geleidelijk het sap van de limoen en het water doorheen tot er een glad mengsel ontstaat. Verwarm dat al roerend op een hoog vuur tot het mengel kookt en dikker wordt ( het ziet er dan een beetje vreemd uit als behang-plaksel maar dat klopt en dat wordt vanzelf smeuïg). Zet het vuur lager en laat het mengsel al roerend nog 1 minuut pruttelen. Haal de pan van het vuur. Roer er de extra boter en daarna de eidooiers en limoenschil doorheen. Blijf roeren tot de boter smelt. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
  5. Verspreid het mengsel over de taartbodem. Dek de vorm af en zet hem 2 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200-210 C.
  7. Klop in een kleine kom (goed vetvrij) de eiwitten met een elektrische mixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de resterende suiker toe, steeds 1 eetlepel, en blijf na elke toevoeging kloppen tot de suiker is opgelost.
  8. Maak met een vork de bovenkant van de vulling ruw alvorens ze met het schuimmengsel te bedekken. Zet de taart ongeveer 5 minuten in de oven, of totdat de schuimlaag lichtbruin kleurt.

1 opmerking:

  1. Ik (Patricia) heb een tijdje geleden ook deze heerlijke taart gemaakt, een echte aanrader! Ik had wel moeite om het eiwit luchtig te krijgen, dat kan soms gebeuren als de kom niet helemaal vetvrij is. In een kookprogramma hoorde ik toevallig dat je de schaal waarin je het eiwit gaat kloppen even kunt instrijken met een schijfje citroen, dat neemt alle vetten op, goede tip!

    BeantwoordenVerwijderen