dinsdag 20 september 2011

Geitenkaastaartje met rode biet

Ingrediënten:
20 gram hazelnoten (of als alternatief amandelen)
100 gram zachte geitenkaas, zonder rand
2 kleine gekookte bieten (kant en klaar in supermarkt)
3 eetlepels olie
1/2 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel suiker
1 theelepel lekkere mosterd
1 zak rucola-slamelange of andere sla-melange
eventueel wat bieslook om te garneren



Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruinkrokant en laat ze even afkoelen. Hak de noten grof (of even een seconde in de keukenmachine grof snijden). Houd een scherp mes onder de hete kraan en snij er vervolgens 4 dunne plakken mee van de geitenkaas.  Rol de zijkant van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten zodat er een krokant korstje ontstaat. Als je geitenkaas hebt met een randje (zoals ik op de foto beneden), snij het randje dan weg want anders blijven de noten niet plakken.

Leg per taartje 4 of 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op een bord en leg de geitenkaas erbovenop. Snij 1 plakje bietjes in reepjes en leg een paar reepjes bovenop de geitenkaas. Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper.
Klok een dressing van 2 eetlepels olie, witte wijnazijn, suiker, mosterd en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel wat sla naast de taartjes, dressing druppelsgewijs over het bord sprenkelen en eventueel nog garneren met verse bieslook. Gebruik je een wit bord om te serveren, dan maal je nog een beetje verse peper over de rand van het bord voor de 'looks'.

Bovenstaand recept was orgineel voor 4 personen maar omdat ik het zo lekker vind wilde ik méér op mijn eigen bord dan 1 taartje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten