zondag 7 augustus 2011

Wentelteefjes met kersen-limoenjam

Voor 4 personen:
1/2 limoen
500 gram verse kersen
200 gram geleisuiker (of gewone suiker, zie blog over jam maken)
1 ei
200 ml melk
1 zakje vanillesuiker of zelfgemaakte vanillesuiker
4 sneetjes wit brood zonder korst
50 gram boter




Limoen schoonboenen en schil eraf raspen, vervolgens uitpersen.  Kersen wassen, ontpitten en in stukjes snijden.
In pan met dikke bodem kersen met geleisuiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap op matig vuur aan de kook brengen. De jam 4-5 minuten goed borrelend laten doorkoken en regelmatig roeren.
Neem de pan van het vuur en laat de jam tot lauwwarm afkoelen. Verdeel over 4 kleine glaasjes.

In een diep bord het ei loskloppen met melk en vanillesuiker (eventueel kan je er ook nog wat kaneel bijdoen).
Sneetjes brood twee keer schuin doorsnijden.
In een grote koekenpan de helft van de boter verhitten. Haal de helft van de brooddriehoekjes door het eimengsel en snel in koekenpan leggen.
Wentelteefjes ca. 2 minuten per kant goudbruin bakken en voorzichtig keren.
Met de rest van de boeter nog 8 wentelteefjes bakken.

Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en met een glaasje lauwwarme jam ernaast serveren.
Lekker glaasje verse jus erbij;
Wat een mooi begin van de dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten