maandag 25 juli 2011

Venkelsalade met kipreepjes

Dit recept heb ik vorig jaar al een keer op mijn weblog gezet, maar het is heel lekker, snel klaar en bovendien is de venkel nu goed om geoogst te worden in de tuin.
Als je venkel te lang laat staan, schiet hij door en dat is jammer. De knollen worden in mijn tuin niet zo groot als de venkelknollen die je vaak in winkels ziet, maar smaakt des te beter.



Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 kleine venkelknollen of 1 grote en bewaar wat venkelgroen
- 1/2 krop ijsbergsla of gewone sla
- 1 sinaasappel, geschild en in dunne schijfjes gesneden + een beetje vers sap voor de dressing
- 4 ons (biologische) kipfilet, in reepjes gesneden
- peper, zout, tijm
- zwarte en groene olijven (zwart is eigenlijk voor de 'looks')

Dressing:
- olijfolie
- peper, zout
- mespuntje mosterd
- mespuntje honing
- beetje vers sinaasappelsap


Maak de sla en de venkelknollen schoon, wacht nog even met het snijden van de venkel omdat die snel verkleurt. Kruid de kipreepjes en bak die op hoog vuur snel bruin en gaar. Maak ondertussen de dressing klaar met bovengenoemde ingredienten en snij vervolgens de venkel. Verdeel de sla over een bord, kipreepjes erop, de dressing en vervolgens decoreren met sinaasappelschijfjes, olijven en venkelgroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten