zaterdag 30 juli 2011

Patatas Asadas

Heb je ooit Patatas Asadas gegeten bij bijvoorbeeld zo'n houten keetje op straat? Vanwege de crisis zie je dat steeds meer mensen 's avonds kiezen voor zo'n lekker gevulde aardappel, best lekker en ook goedkoop. Je kunt dan kiezen uit meerdere vullingen, bijvoorbeeld mexicaans of met tonijn.

@internet

Gepofte aardappelen zijn ook erg lekker bij bijvoorbeeld een BBQ en makkelijk te maken.

- aardappelen (van ongeveer dezelfde grootte)
- olie
- (zee)zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en schrob de schil goed schoon. Prik met een vork een paar keer in de aardappel en bestrooi met zou en bestrijk ze met een beetje olie.
Doe de aardappelen in een ovenschaal op op een bakplaat en bak ze in circa 1 uur gaar.
Test of ze gaar zijn door er voorzichtig met de punt van een mes in te prikken. Snijd ze in de lengte open en vul ze.

3x vulling:

  1. Vermeng 100 gram roomboter met zeezout, tijm en versgemalen peper.
  2. Vermeng 125 ml creme fraiche (nata fresca), 75 gram knapperig gebakken stukjes bacon en wat fijngesneden verse kruiden zoals peterselie en bieslook. 
  3. Vermeng 125 gram zachte geitenkaas met 2 eetlepels fijngesneden peterselie, voeg nog een beetje verse peper toe. Verse munt is ook lekker in combinatie met geitenkaas.


foto@internet, zo is het natuurlijk helemaal leuk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten