donderdag 26 juli 2012

Vegetarische gratin


In deze tijd waar de courgettes, aubergines en tomaten weelderig in de groententuin groeien ben ik altijd op zoek naar lekkere recepten waarin ik al deze groenten kan verwerken. Deze vond ik op het internet en na wat aanpassingen ben ik gekomen tot een heerlijke vegetarische ovenschotel.
Als je toch trek hebt in vlees of vis dan kan dat natuurlijk gewoon er naast worden gebakken.

Ingrediënten:

1 aubergine
1 courgette
5 tomaten
400 g aardappelen
200 ml kookroom
50 g zachte roomkaas met kruiden
1 teentje knoflook
2 eetlepels vers gehakte basilicum
100 g geraspte oude kaas
zwarte peper en zout
1 eetl olijfolie
klontjes boter

Kook de aardappels met wat zout gaar en laat deze wat afkoelen.
Was intussen de aubergine, courgette en tomaten en snijd deze in dunne plakjes.
Hak de basilicum fijn.
Meng de kookroom met de zachte kruiden-roomkaas tot een romige saus en voeg daar een geperst teentje knoflook aan toe, samen met de basilicum en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de afgekoelde aardappels in schijfjes.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Neem een lage ovenschaal van circa 30 cm en vet deze in met wat olijfolie.
Begin met een laagje aardappel, daarover een laag aubergine en dan de courgette.
Verdeel het roommengsel over de schotel.
Leg vervolgens de schijfjes tomaat er boven op, doe daar de geraspte kaas overheen en enkele klontjes boter.

Zet de schaal in de oven en bak de gratin gaar in ca. 20 a 25 minuten

Smakelijk!!!




1 opmerking:

  1. Zo nog even roomkaas kopen in Algarobbo en we gaan aan de slag. Heerlijk. Gracias.

    BeantwoordenVerwijderen