dinsdag 1 mei 2012

Pisang goreng


Pisang goreng heeft helemaal niets met Spanje te maken maar hier in de winkel zie ik altijd bakbananen liggen. Wat de Spanjaarden daarmee doen weet ik niet, maar ik weet wel wat ik ermee moet doen. Er overheerlijke bananenkoekjes van maken.

Je hebt nodig:
4 bakbananen (de bakbananen flink rijp laten worden en dat is wanneer de schil helemaal zwart is)
1 ei
80 gr meel
1 dl bier
beetje suiker
olie

Klop het ei los en voeg het meel toe. Goed vermengen. Dan het bier erbij schenken. Flink roeren tot een dik vloeibaar beslag. Een beetje suiker naar smaak toevoegen. De bananen overlangs doorsnijden en dan nog in 3 of 4 stukken afhankelijk van de grootte van de banaan.
In een pan een flinke laag olie verhitten. De bananen door het beslag halen en langzaam in de olie bakken totdat ze lichtbruin zijn. Even laten uitlekken en klaar zijn ze om gegeten te worden.

 Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen