Pisang goreng heeft
helemaal niets met Spanje te maken maar hier in de winkel zie ik altijd bakbananen
liggen. Wat de Spanjaarden daarmee doen weet ik niet, maar ik weet wel wat ik
ermee moet doen. Er overheerlijke bananenkoekjes van maken.
Je hebt nodig:
4 bakbananen (de
bakbananen flink rijp laten worden en dat is wanneer de schil helemaal zwart
is)
1 ei
80 gr meel
1 dl bier
beetje suiker
olie
Klop het ei los
en voeg het meel toe. Goed vermengen. Dan het bier erbij schenken. Flink roeren
tot een dik vloeibaar beslag. Een beetje
suiker naar smaak toevoegen. De bananen overlangs doorsnijden en dan nog in 3
of 4 stukken afhankelijk van de grootte van de banaan.
In een pan een
flinke laag olie verhitten. De bananen door het beslag halen en langzaam in de
olie bakken totdat ze lichtbruin zijn. Even laten uitlekken en klaar zijn ze om
gegeten te worden.
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten