dinsdag 1 november 2011

Pompoensoep

Pompoenen zijn nu weer volop verkrijgbaar, daarom dit lekkere recept van pompoensoep met kip.



Ingrediënten:
- 1 pompoen van ongeveer 1,25/1,5 kilo.
- 2 uien
- 1 prei
- 2 aardappelen
- teentje knoflook
- komijn en korianderblad (samen 1 eetlepel)
- kerrie 1 eetlepel
- verse gember of gemberpoeder, poeder ca. een halve eetlepel)
- 2 kippenpoten
- 3 kippenbouillon tabletten
extra: staafmixer




Schil en snij alle groenten in grove stukken inclusief de aardappelen, de soep wordt later toch gepureerd.
Fruit in een beetje olijfolie de ui, gember en knoflook. Voeg na een paar minuten de overige groentes toe en meng alles goed. Verdeel de specerijen over de groentes en laat dit een aantal minuten fruiten.

Breng water aan de kook en maak 1,4 liter bouillon met de tabletten. Voeg de bouillon toe aan de groentes en ook de kip. Laat dit zo'n 50 minuten koken. Proef even of je de soep genoeg gekruid vindt, anders kun je nog 1 bouillonblokje toevoegen.
Haal de kip uit de soep, haal het fijne witte vlees van de kippenpoten en snij dit in stukjes. Pureer de soep en doe daarna de kipstukjes terug in de soep.  Serveer de soep eventueel met verse koriander of peterselie.

Heerlijk met een stokbroodje gevuld met kruidenboter, de soep is zo gevuld dat het een complete maaltijd is samen met het brood. Ook voor gasten heb ik deze soep vaker gemaakt, als je dit dan ook nog combineert met een appeltaart bakken als toetje, dan ruikt je huis zó lekker als de gasten binnenkomen.

* Met dank aan schoonzus Elise die me jaren geleden dit heerlijke recept heeft gegeven, we hebben er al heel vaak smakelijk door gegeten!

1 opmerking:

  1. Gisteren heb ik deze soep gemaakt. Je moet wel veel kracht zetten om de pompoen te snijden, wat is die hard zeg. Voor de rest is de soep erg gemakkelijk om te maken. Alles kan lekker grof gesneden worden. Alleen het kippenvlees van de botjes afhalen vergt wat tijd. Het is wel een grote pan soep geworden, zeker 6 mensen kunnen hiervan eten.

    BeantwoordenVerwijderen